Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Priložnost za nakup

Izkoristite Ide@l Bonus - brezplačna uporaba kartice 

Uporaba kartice je lahko brezplačna, to pomeni, da vam za njeno uporabo ne bomo zaračunali mesečnega nadomestila. V primeru mesečne porabe s kartico Ide@l Mastercard® nad 400 EUR pri Standard oziroma nad 750 EUR pri World kartici se obračuna Ide@l Bonus – povrnemo vam mesečni strošek vodenja kartičnega računa.

V porabo se seštevajo vsi nakupi in dvigi gotovine na kartičnem računu v obračunskem mesecu. Obročna plačila štejejo v mesečno porabo samo prvič, ko je opravljen nakup in sicer za celotni znesek nakupa.


Možnost prenosa večjega zneska gotovine

V primeru, da potrebujete večji znesek gotovine, lahko opravite dvig na bankomatu
(500 EUR dnevno pri Standard in 1.000 EUR dnevno pri kartici World).

Dodatno vam omogočamo tudi nakazilo denarja s kartičnega računa na vaš osebni transakcijski račun. V tem primeru lahko znesek prenosa razdelite na obroke.

Prenos sredstev je možen do višine prostega limita na kartičnem računu. Transakcijo lahko v celoti opravite prek spleta ali v poslovalnicah N Banke.

Možnost prenosa večjega zneska gotovine

Brezstično poslovanje

Brezstično poslovanje

Kartica poleg klasičnega stičnega poslovanja (kartico se vstavi v POS ali bankomat) omogoča tudi brezstično plačevanje ali dvig gotovine na označenih prodajnih mestih (POS terminalih ali bankomatih, ki nudijo to funkcionalnost).

Do zneska 25 EUR vnos številke PIN ni potreben. Dovolj je, da za trenutek prislonite kartico k POS terminalu, počakate na svetlobni ali zvočni signal in transakcija je končana.

Brezstično plačilo je možno tudi nad zneskom 25 EUR, vendar je v tem primeru obvezen vnos številke PIN.

Pred prvo uporabo brezstične transakcije je potrebno narediti nakup na POS terminalu ali vpogled v stanje na bankomatu z vnosom številke PIN.

Za zagotovitev dodatne varnosti priporočamo, da preberete še nasvete za Varno uporabo kartic.


Brezplačna dodatna kartica

Pridobite lahko eno ali več dodatnih kartic, ki so vezane na osnovni račun imetnika. Starostne omejitve za izdajo dodatne kartice ni.

Banka ne zaračunava dodatnega mesečnega vodenja kartičnega računa.
Za izdajo dodatne kartice se zaračuna enkratni strošek izdelave kartice.

Brezplačna dodatna kartica

Menjava številke PIN

Menjava številke PIN

Kartica omogoča menjavo številke PIN na vseh bankomatih v Evropi, ki sprejemajo čip kartice in imajo vključeno funkcionalnost zamenjave PIN-a.

Naročilo nove številke PIN

V primeru, da pozabite številko PIN, lahko naročite nov PIN brez zamenjave kartice.

Storitev je plačljiva po Tarifi banke. Pri tem je obvezen obisk poslovalnice N Banke.
Naročilo nove številke PIN

SMS obveščanje

SMS obveščanje - varno in diskretno

Bodite obveščeni o vseh transakcijah z vašo kartico Ide@l Mastercard in se zavarujte pred zlorabami.

Storitev zajema:

  • obvestilo o izvedeni avtorizaciji ob plačilu s kartico (znesek, datum, ura, kraj) in informativno razpoložljivo stanje limita kartičnega računa po izvedeni transakciji
  • obvestilo o izdelavi izpiska, znesku in datumu plačila mesečnih obveznosti
  • ponudbo za obročno plačilo, za zneske nad 40 EUR (velja za posojilne kartice Ide@l Mastercard).

Storitev omogoča:

  • hitro odkrivanje zlorab in možnost pravočasnega ukrepanja ter preprečitev večjih finančnih izgub
  • obveščanje o vseh opravljenih ali zavrnjenih nakupih preko POS terminalov, spleta ali telefona in dvigih gotovine na bankomatu, doma in v tujini, in sicer vedno, kadar je za plačilo nakupa opravljena online avtorizacija.

SMS sporočilo prejmete na izbrano telefonsko številko mobilnega telefona. 

Storitev SMS obveščanje je za imetnike posojilnih kartic Ide@l Mastercard brezplačna in je vključena v ceni mesečnega vodenja kartičnega računa. Pri karticah Ide@l Mastercard z odloženim plačilom se zaračuna mesečno nadomestilo v skladu z veljavno Tarifo banke.


Brezplačna Spletna N Banka in Mobilna N Banka*

Vklopite si spletno in mobilno banko prek spleta, ali pa obiščite najbližjo poslovalnico, kjer vam bomo omogočili brezplačen dostop in uporabo spletne banke, mobilne banke ali obeh. Tako boste imeli informacije o vaši kartici Ide@l Mastercard vedno na dosegu roke. Kjerkoli in kadarkoli.

*Velja v primeru, da imate pri N Banki aktiven samo kartični račun Ide@l. V primeru, da ste že naš komitent, se pristopnina in uporabnina za spletno in mobilno banko zaračunajo po veljavni Tarifi banke.