Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
nujna-medicinska-asistenca

Zdravstveni stroški in storitev nujne pomoči (World)

Zavarovanje krije vse razumne in potrebne izdatke, ki nastanejo kot posledica nudenja nujne zdravstvene pomoči v primeru poškodbe ali akutnega bolezenskega stanja na potovanjih v tujini, vas ali vaših vzdrževanih otrok do vključno 24 leta starosti, če potujejo z vami.

Zavarovalno kritje do 100.000 EUR vključuje stroške zdravnika, bolnišničnega zdravljena in prevoz v najbližjo primerno bolnišnico po mnenju zdravnika.

Poleg tega so kriti dodatni potni stroški za vrnitev v državo stalnega bivališča, če vaše zdravstveno stanje to dopušča, po nasvetu zdravnika pa tudi potni stroški vašega spremljevalca, oziroma, potni stroški bližnjega sorodnika za spremstvo mladoletne osebe ob vrnitvi v domovino. Krita je tudi repatriacija v primeru smrti.


Podaljšana garancija za dodatnih 12 mesecev

Velja za okvaro tehničnega izdelka zabavne elektronike ali bele tehnike.

Po izteku dvoletne garancije, ki vam jo izda prodajalec, lahko na podlagi računa in dokazila o plačilu s kartico Ide@l uveljavljate podaljšano garancijo za dodatnih 12 mesecev od dneva izteka osnovne garancije dane s strani proizvajalca.

Velja za vse nakupe, vrednost izdelka ni omejena.

Zavarovanje zlorabe kartice v primeru odtujitve

Garancija najboljše cene

Garancija najboljše cene

Velja za razliko med ceno, ki ste jo plačali s svojo kartico Ide@l v trgovini, in znižano prodajno ceno v trgovini istega ali drugega trgovca za enako blago.

Če v 30 dneh od plačila izdelka s kartico Ide@l najdete identičen izdelek po nižji ceni, kjer razlika v ceni znaša 50 EUR ali več, lahko uveljavljate zahtevek za povračilo razlike v ceni.


Zavarovanje nakupa

Velja za primer kraje ali nenamerne poškodbe tehničnega blaga v vrednosti nad 50 EUR, plačanega s kartico Ide@l v roku do 90 dni od dneva nakupa.

Zavarovanje krije neuporabnost predmeta zaradi  kraje ali napake, ki ni predmet garancije, kot na primer nenamerne nerodnosti, padec ali razbitje izdelka, poškodbe zaradi mehanske sile ali neposrednega delovanje električne energije.

Zavarovanje za "vsak primer"

zavarovanje-odpoved-potovanja

Zavarovanje odpovedi potovanja (World)

Zavarovalnica vam povrne stroške odpovedi potovanja, plačanega s kartico Ide@l Mastercard World do zneska, prikazanega v tabeli ugodnosti za vse udeležence potovanja (zakonec, zunajzakonski partner, otroci, itd.), v primeru nepredvidene bolezni, predpisane karantene, poškodbe, smrti bližnjega sorodnika ali osebe, s katero ste na potovanju.


Zamuda odhoda (World)

Če prispete na letališče, v pristanišče ali železniško postajo prepozno, da bi začeli svoje mednarodno potovanje, ki ste ga plačali s kartico Ide@l World, zaradi težav z javnim prevozom, nesreče ali okvare vozila v katerem potujete ali neugodnega vremena, bo zavarovalno kritje krilo stroške dodatne namestitve in potne stroške, da prispete na svojo destinacijo v tujini za vse udeležence, ki potujete skupaj (zakonec, zunajzakonski partner, otroci do vključno 24 leta itd.).

zavarovanje-zamuda-odhoda

dodatno-zavarovanje-najem-vozila

Dodatno zavarovanje pri najemu vozila (World)

Dodatno zavarovanje najetega vozila krije stroške odbitne franšize kasko zavarovanja iz najemne pogodbe do vrednosti 3.000 EUR, če je vaše vozilo udeleženo v incidentu, oziroma krije tiste stroške, ki jih kasko zavarovanje iz najemne pogodbe za vozilo ne krije (poškodba podvozja, stekla, strehe vozila, kraje osebnih predmetov iz najetega vozila, izgubo ali uničenje ključev, uporabo napačne vrste goriva in vlečne službe v primeru okvare).


Rop pri bankomatu

Zavarovanje krije protipravno odtujitev gotovine po dvigu s kartico Ide@l na bankomatu v tujini v roku 4 ur od opravljenega dviga ali v primeru dviga gotovine zaradi ropa ali resne grožnje s strani tretje osebe.

zavarovanje-rop-pri-bankomatu

Nadomestilo za odtujene ključe ali dokumente

Nadomestilo za odtujene ključe ali dokumente

Zavarovanje krije nadomestilo stroška zamenjave ključev in pripadajočih ključavnic ter novih osebnih dokumentov, če so bili med napadom ali vlomom odvzeti ali izgubljeni hkrati s kartico.


Vračilo kupljenih vstopnic

Zavarovanje krije vrednost neizkoriščenih vstopnic plačanih s kartico, če se športnega ali kulturnega dogodka niste mogli udeležiti zaradi vašega zdravstvenega stanja, kraje ali nesreče v kateri je bilo udeleženo vaše vozilo ali vloma, poplave, požara v vašem domu, zaradi česar ste morali ostati doma.

vracilo-kupljenih-vstopnic

Za prijavo in uveljavitev zavarovalnih primerov mora uporabnik kartice obvezno kontaktirati asistenčni center zavarovalnice AXA, ki nudi in organizira asistenčne storitve, na številko 01 8888 044 za klice iz Slovenije ali +386 1 8888 044 za klice iz tujine. Podrobnosti posameznih kritij so opisane v Splošnih pogojih zavarovalnice »Ideal Osnovni« in »Ideal World«.

Za podrobnejše informacije o dodatnih storitvah in zavarovanjih preberite:

Splošni pogoji poslovanja s plačilnimi karticami Ide@l Mastercard za fizične osebe PDF, 730 KB
Splošni pogoji zavarovanja kartic »Ide@l Osnovni« PDF, 1,9 MB (Veljavni od 1. 10. 2020)
Splošni pogoji zavarovanja kartic »Ide@l World« PDF, 1,9 MB (Veljavni od 1. 10. 2020)
Splošni pogoji zavarovalnice Ergo PDF, 783 KB (Veljavni do 31. 7. 2023 za nakupe, opravljene do 31. 7. 2020)
IPID Ide@l Mastercard Osnovni PDF, 243 KB
IPID Ide@l Mastercard World PDF, 249 KB