Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja

Primer izračuna plačevanja obveznosti

Za bolj jasno predstavo, kaj pomenijo različni načini odplačevanja, poglejmo primer mesečne obveznosti, ki znaša 500 EUR*.

*Izračun je informativne narave in prikazuje različne načine odplačevanja zneska 500 EUR, brez vključenih obresti in mesečnih stroškov kartičnega poslovanja.
Izbrani način odplačila Znesek odplačila po mesecih

NA OBROKE, ki jih ob nakupu določite prek SMS-a

če ste izbrali 10 obrokov, plačujete 10 x 50 EUR/mesec

5 % REVOLVING

1. mesec: 5 % od 500,00 EUR = 25,00 EUR

2. mesec: 5 % od 475,00 EUR = 22,56 EUR

3. mesec: 5 % od 451,25 EUR = 21,43 EUR

in tako dalje

100 % ODPLAČILO

500 EUR v enem znesku, na želen dan plačila (8., 18. ali 28. v mesecu)

Splošni pogoji poslovanja s plačilnimi karticami Ideal Mastercard® za fizične osebe PDF, 764 KB
Cenik storitev PDF, 1 MBObročno odplačevanje

Kartica Ide@l Mastercard je kreditna kartica, ki omogoča hitre nakupe z obročnim odplačilom posameznih transakcij in tako učinkovito nadomešča hitre kredite na prodajnih mestih.

Nakup na obroke s kreditno kartico Ide@l je enostaven in diskreten. Za nakup na obroke ne potrebujete nobene dodatne dokumentacije. Prav tako obročni nakupi niso vezani na dogovore s posameznimi trgovci. Nakupe lahko razdelite na 60 obrokov.

Izvedite nakup

IZVEDITE NAKUP

S kartico Ide@l Mastercard opravite nakup (doma, v tujini ali preko spleta) ali dvig gotovine z vnaprej odobrenim okvirnim kreditom na kartici.

Določite število obrokov

DOLOČITE ŠTEVILO OBROKOV

Ob transakciji nad 40 EUR prejmete SMS sporočilo s ponudbo za plačilo na obroke. Preko povratnega SMS sporočila si sami diskretno določite število obrokov za opravljen nakup.

Obročno odplačujte

OBROČNO ODPLAČUJTE 

Vsak mesec odplačate vnaprej dogovorjeni obrok plačila.


Podrobnosti
obročnega odplačevanja

Sedaj lahko vse nakupe doma, v tujini in preko spleta razdelite na obroke. Enako velja tudi za gotovinske dvige in prenose sredstev s kartice na vaš račun.

Na obroke lahko kupujete praktično vse, kjerkoli in kadarkoli, saj s kartico Ide@l Mastercard niste vezani na dogovore s posameznimi trgovci! Nakup na obroke je preprost in diskreten. Za nakup na obroke ne potrebujete dodatne dokumentacije ali obiska banke.

Na obroke lahko razdelite vsak nakup višji od 40 EUR. Izberete lahko odplačilo do 60 obrokov. Minimalni obrok plačila je 20 EUR.

Po opravljenem plačilu s kartico prejmete SMS ponudbo za obročno odplačevanje. V SMS ponudbi je navedeno največje število obrokov in datum, do katerega je mogoče potrditi obročni nakup.

Če transakcije ne spremenite v obroke, boste mesečno obveznost plačali odvisno od deleža izbranega ob oddaji vloge. Ta znaša 5 % ali 100 % celotne mesečne obveznosti.

Obveznosti iz naslova kartice boste poravnali enkrat mesečno in sicer 8., 18. ali 28. v mesecu. Datum poravnave obveznosti izberete sami. 

 


Revolving odplačilo - kredit, ki se obnavlja

Kartica Ide@l Mastercard vsebuje okvirni kredit, ki se nenehno obnavlja. Mesečno lahko odplačujete 5% ali 100% porabljenega okvirnega kredita.

Potrebujete kredit

POTREBUJETE KREDIT

Želite opraviti večji nakup ali pa hitro potrebujete višji znesek gotovine.

Izvedite nakup

IZVEDITE NAKUP

Nakup/dvig gotovine opravite preprosto in hitro s kartico Ide@l Mastercard. Brez obiska banke in odvečne kreditne dokumentacije.

Postopno odplačujte

POSTOPNO ODPLAČUJTE

Vsak mesec odplačate le 5 % delež porabljenega kredita.


Podrobnosti
revolving odplačevanja

Kartica Ide@l Mastercard vsebuje okvirni kredit, ki se nenehno obnavlja. Poleg obročnega odplačila vam omogoča, da mesečno poravnate le 5% vrednosti nakupov, ki niso spremenjena v obročna plačila.

Znesek mesečne porabe na kartici lahko kadarkoli delno ali v celoti poravnate in si zmanjšate dolg ter povečate svoje razpoložljivo stanje na kartici.

Če želite mesečno vse obveznosti, ki niso spremenjene v obročno plačilo, poravnati v celoti, boste ob oddaji vloge izbrali 100% delež odplačila in vaša kartica bo delovala kot običajna kartica z odloženim plačilom.

Obveznosti iz naslova kartice boste poravnali enkrat mesečno in sicer 8., 18. ali 28. v mesecu. Datum poravnave obveznosti izberete sami. 

 


Enkratno odplačilo obveznosti

Kartica Ide@l Mastercard lahko deluje tudi kot običajna kartica z odloženim plačilom.

Priložnost za nakup

PRILOŽNOST ZA NAKUP

Pred vami je idealna priložnost za nakup ali ko hitro potrebujete gotovino.

Izvedite nakup

PRENOS SREDSTEV

S kartico Ide@l Mastercard opravite nakup ali dvig gotovine oz. prenos sredstev na vaš račun.

Odplačajte v enem znesku

ODPLAČAJTE V ENEM ZNESKU

V primeru, da transakcije niste razdelili na obroke, v naslednjem mesecu celoten dolg poravnate z vašega računa ali s plačilom SEPA.


Podrobnosti
enkratnega odplačila obveznosti

Kartica Ide@l Mastercard lahko deluje tudi kot običajna kartica z odloženim plačilom. V tem primeru boste vse nakupe, ki jih ne boste razdelili na obročno plačilo, poravnali v celoti (100%).

To možnost lahko izkoristite, če imate račun odprt pri N Banki ali v primeru, da imate svoj račun odprt pri drugi banki in boste obveznosti poravnali s plačilom SEPA.

Obveznosti iz naslova kartice boste poravnali enkrat mesečno in sicer 8., 18. ali 28. v mesecu. Datum poravnave obveznosti izberete sami.