V luči zadnjih geopolitičnih dogodkov smo v Sberbank banki d.d. v zelo kratkem času zabeležili znaten odliv sredstev naših strank.

Z namenom zaščite interesov naših strank in zaposlenih pred morebitni dodatnimi učinki obstoječih in novih sankcij smo pripravili možno rešitev. Le-ta v tem trenutku in zgolj začasno vključuje nekatere precej drastične ukrepe.

Tako bodo naslednja dva delovna dneva vrata naših poslovalnic zaprta, dvigi in plačila s plačilnimi karticami strank pa bodo omejeni na 400 EUR dnevnih dvigov oziroma plačil.

S tem ukrepom bomo v banki omejili previsok odliv vlog. Nenaden visok odliv vlog bi še bolj negativno vplival na trenutno poslovanje banke.

Omejili bomo tudi izvajanje vseh oblik plačilnega prometa. To pomeni, da se vnešeni plačilni nalogi naslednja dva dneva ne bodo izvrševali.

Banka Sberbank d.d. je slovenska banka, ki deluje na lokalnem trgu in jo regulira Banka Slovenije, ter sodeluje predvsem s slovenskimi strankami. Poleg tega slovenska shema zajamčenih vlog, katere podpisnica je tudi Sberbank banka d.d., jamči za vloge do 100.000 EUR na stranko v posamezni banki.

Ob tem vas prosimo za razumevanje. V prihodnjih dneh vas bomo stalno obveščali o napredku reševanja nastale situacije.

Informacije bodo na voljo na naši spletni strani www.sberbank.si in na brezplačni telefonski številki 080 22 65.

Sporočilo za javnost Banke Slovenije:
Poslovanje slovenske Sberbank banke v ponedeljek in torek omejeno (bsi.si)