Spoštovani,

uporabnike digitalnih bančnih poti pri N Banki obveščamo, da v ponedeljek, 25.4.2022 (v popoldanskih urah) prehajamo na uporabo e-identitete Rekono (Rekono računa) za avtentikacijo v spletni in mobilni banki.

Rekono je kvalificirani ponudnik storitev zaupanja. E-identiteto Rekono so v poslovanje vpeljale tudi druge slovenske banke.

V spletni in mobilni banki ter drugih digitalnih poteh bodo odslej za prijavo, registracijo in potrjevanje plačil v uporabi sodobni in varni avtentikacijski načini Rekono, ki vam prinašajo tudi druge prednosti.

Za uspešno uporabo Rekono računa v spletni in mobilni banki, boste morali od 25.4. najprej izvesti povezavo med vašim Rekono računom in spletno ali mobilno banko.

Če Rekono računa še nimate, ga lahko brezplačno ustvarite v postopku povezovanja, lahko pa ga (kar zelo priporočamo) ustvarite že danes na www.rekono.si in ga ob pričetku prehoda le še povežete z vašo spletno ali mobilno banko. Postopek je povsem enostaven: v glavnem meniju na www.rekono.si kliknite na povezavo "Nadzorna plošča" in nato pričnite z ustvarjanjem računa s klikom na gumb "Ustvari račun". Rekono računa ne ustvarjajte prek mobilne aplikacije Rekono OnePass, temveč neposredno na zgoraj navedenem spletnem naslovu.

Za ustvarjanje Rekono računa potrebujete poleg lastnega e-poštnega naslova še mobilno telefonsko številko, slovensko davčno številko in osebne podatke kot so rojstni datum, stalni naslov ter seveda ime in priimek. V prijavljenem Rekono računu te osebne podatke vpišete v meniju na levi strani Moji Podatki in s klikom na gumb pod "Urejanje uporabniških podatkov".

Navodila za ustvarjanje in povezovanje Rekono računa, kot tudi prednosti uporabe, preberite na https://www.nbanka.si/rekono.

Če ste uporabnik mobilne banke, prosimo, da si čim prej, najkasneje pa ob prehodu, pravočasno posodobite aplikacijo mobilne banke. Stare aplikacije mobilne banke ne odstranjujte z naprave, temveč le posodobite z novo Mobilno N Banko.

Posodobljeni splošni pogoji poslovanja, ki stopijo v veljavo z dnem začetka prehoda na Rekono račun, so objavljeni na https://www.nbanka.si/spp.

V primeru vprašanj smo vam na voljo na 080 22 65 oz. info@nbanka.si.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.