Spoštovani,

prosimo vas, da ste zelo pozorni. V zadnjem času smo namreč zaznali povečano število lažnih klicev in sporočil v povezavi s prehodom na Rekono. S temi lažnimi klici in sporočili vas goljufi lahko znatno oškodujejo.

Prevara poteka na način, da goljufi v klicu ali v sporočilih od vas zahtevajo vaše prijavne podatke za Rekono ali aktivacijske podatke za Spletno N Banko oziroma Mobilno N Banko. Če jim posredujete želene podatke, jim omogočite dostop do vaše spletne oziroma mobilne banke. S tem dostopom nato izvršijo nedovoljene transakcije in vaša sredstva prenakažejo na različne druge račune.

Zato ponovno poudarjamo, da od vas v telefonskih klicih ali sporočilih nikoli ne bomo zahtevali, da nam posredujete kakršna koli prijavna gesla, uporabniška imena ali SMS žetone.

Nasploh se držite pravila, da nikoli in nikomur ne posredujete svojih gesel in podatkov za prijavo v elektronsko identiteto Rekono ali v spletno ter mobilno banko. Prav tako nikomur ne posredujte enkratnih kod SMS žetonov, z Rekono OnePass aplikacijo pa za nikogar drugega ne potrjujte prijav ali transakcij.

V primeru, da prejmete klic ali sporočilo, v katerem od vas zahtevajo, da jim posredujete vaše prijavne podatke ali gesla, nas nemudoma obvestite na brezplačno telefonsko številko 080 22 65 (za klice iz Slovenije) oziroma +386 1 569 22 59 (za klice iz tujine) od ponedeljka do petka med 8:00 in 19:30 ali na info@nbanka.si. Tak primer lahko prijavite tudi policiji.

* * *

Uredite prehod na Rekono za nemoten dostop do spletne in mobilne banke - samo še omejen čas, do 30. maja 2022

Ste v spletni in mobilni banki že uredili prehod na prijavo z Rekono? Ne odlašajte, saj je prehod na nov način prijave na voljo samo še do 30. maja 2022.

V primeru, da ne uredite dostopov v prehodnem obdobju, do spletne in mobilne banke ne boste mogli več dostopati. Za ponoven dostop boste morali obiskati najbližjo poslovalnico.

Zato vas pozivamo, da prehod na Rekono uredite čim prej. Ko enkrat uredite povezavo z Rekono v spletni ali mobilni banki, velja za obe,zato povezavo uredite samo enkrat.

Navodila po korakih (s slikami) si oglejte na www.nbanka.si/rekono.

Za vse informacije in pomoč pri povezovanju smo vam na voljo na že omenjeni brezplačni številki 080 22 65 od ponedeljka do petka med 8:00 in 19:30 ali na info@nbanka.si. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali.

S spoštovanjem,
N Banka