Spoštovani,

obveščamo vas, da so se pojavila nova lažna sporočila v imenu N Banke s povezavami do lažnih (phishing) Rekono spletnih mest, namen katerih je, da goljufi od vas pridobijo dostopne podatke do vašega Rekono računa. Vaše Rekono dostopne podatke lahko nato uporabijo za vstop v spletno ali mobilno banko in vas s tem znatno oškodujejo. 

Vaših dostopnih podatkov (e-poštnega naslova, vstopnega gesla Rekono, enkratnega SMS gesla, PUK kode) NIKOLI ne vpisujte v takšna lažna spletna mesta. 

Pravi spletni naslov za prijavo v Rekono se vedno prične z "https://idp.rekono.si/...". Vsako drugo spletno mesto, ki ima morebiti identičen oz. podoben izgled kot Rekono spletno mesto in se v naslovni vrstici ne prične z https://idp.rekono.si, je lažno. 

Primer lažnega spletnega mesta z enakim izgledom kot Rekono in lažno vnosno masko se prične npr. z naslovom "https://rekono-slo.com/..." ali po podobnem vzorcu.

Prav tako bodite pozorni na lažne klice in druga sporočila v povezavi s prijavo v Rekono. Uslužbenci banke od vas v telefonskih klicih ali sporočilih nikoli ne bomo zahtevali, da nam posredujete kakršna koli prijavna gesla, uporabniška imena, enkratna SMS gesla ali PUK kode.

Nikoli in nikomur ne posredujte svojega e-poštnega naslova in vstopnega gesla za vašo e-identiteto Rekono, prav tako tudi ne enkratnih kod SMS žetonov ali PUK kod, niti po telefonu, niti z vpisom teh podatkov v lažna spletna mesta. 

Prav tako priporočamo, da si, če tega še niste naredili, na mobilni telefon namestite mobilno aplikacijo Rekono OnePass in se vanjo prijavite z vašim Rekono računom (tj. aplikacijo registrirate). Ker je Rekono OnePass možno uporabljati le na eni mobilni napravi, pomeni da s tem, ko jo registrirate vi, onemogočite, da bi te namesto vas naredil nekdo, ki bi od vas morebiti pridobil vaše Rekono dostopne podatke. Prav tako velja, da z aplikacijo Rekono OnePass za nikogar drugega ne potrjujte prijav ali transakcij.

S spoštovanjem,
N Banka d.d.