Spoštovani,

obveščamo vas, da so se pojavila lažna sporočila v imenu NLB d. d., ki jih goljufi pošiljajo tudi strankam N Banke, z njimi pa pozivajo k potrditvi ali vnosu prijavnih podatkov na lažnih (phishing) NLB d. d. straneh (primer spodaj).

Tipična prevara phishing se prične s sporočilom, ki naj bi ga poslala banka ali ponudnik neke spletne storitve. Obvestijo vas, da se morate zaradi preverjanja podatkov ali dodatnih ugodnosti prijaviti in znova vnesti svoje podatke. V sporočilu se nahaja tudi povezava, na katero naj bi kliknili, vendar ta vodi na lažno spletno stran, ki je zelo podobna, morda skoraj identična strani legitimnega ponudnika.

Če na tej lažni, phishing strani vnesete svoje podatke, kot sta na primer geslo in uporabniško ime, ste jih pravzaprav posredovali goljufu.

Prijavnih podatkov (e-poštnega naslova, vstopnega gesla Rekono, enkratnega SMS gesla, PUK kode) zato NIKOLI ne vpisujte v takšna lažna spletna mesta. Nikoli jih ne posredujte drugim osebam. Prosimo vas, da sporočilo izbrišete.

Zaposleni v N Banki od vas v elektronskih sporočilih, SMS sporočilih ali telefonskih klicih nikoli ne bomo zahtevali, da nam posredujete kakršna koli prijavna gesla, uporabniška imena, enkratna SMS gesla ali PUK kode.

Phishing - 7. 9. 2022

S spoštovanjem,
N Banka d.d.