»Držali ste obljubo. Veseli smo hitre odločitve. Hvala, ker ste skrbeli z nas,« so bile danes ene od prvih izjav komitentov pred poslovalnico banke na Dunajski cesti v Ljubljani. Danes dopoldne je banka sprostila ves plačilni promet, dvige in plačila s karticami ter delovala normalno. V veliko primerih so se stranke odločile za preklice prenakazil. »Vesela in ponosna sem na zaposlene v banki, saj nam je s skupnimi prizadevanji uspelo izjemno dobro prebroditi to turbulentno obdobje. Ves trud je danes že poplačan z odzivi naših komitentov, kar nas neizmerno veseli,« je dejala Jana Benčina Henigman, predsednica uprave banke, ki se tudi zahvaljuje komitentom za zaupanje in potrpežljivost, kakor tudi vsem, ki so sodelovali pri procesu oblikovanja rešitve.

V poslovalnicah je bil danes povečan obisk zgolj prvi dve uri poslovanja, nato pa se je stanje povsem normaliziralo. Podobno izkušnjo so imeli tudi v klicnem centru.

S strani Sberbank banke še enkrat izrekamo zahvalo vsem komitentom za izkazano potrpežljivost, zaposlenim za predanost in seveda NLB ter regulatorju,  s katerimi smo v izjemno kratkem času oblikovali rešitev, ki je najboljša možna za vse deležnike.

Ljubljana, 2. 3. 2022