Uprava banke

Dr. Heribert Fernau

Predsednik uprave

Heribert je prišel v banko z bogatimi bančnimi izkušnjami. V karieri je zasedal predvsem vodstvena delovna mesta na nivojih uprav in kot svetovalec uprav. Služboval je v večih državah - v Avstriji, Hongkongu, Sloveniji, Bosni in Hercegovini in na Madžarskem.
Svojo pot v Sloveniji je začel kot član uprave v slovenski Unicredit banki, nadaljeval kot član uprave v Volskbank na Madžarskem, nato prevzel vodenje v takratni Hypo banki v Sloveniji, nadaljeval kot član uprave v skupini Raiffaisen (Bosna in Hercegovina) ter kot svetovalec uprave v avstrijski Raiffaisen International. Večino časa je g. Fernau pokrival področje upravljanja s tveganji in finance.

Heribert Fernau je doktoriral na Univerzi na Dunaju – smer »Political science«., Philosophy and Contemporary History.  

 

Elena Burdakova

Članica uprave

Elena je na svoji profesionalni poti pridobila veliko bogatih delovnih izkušenj na področju nacionalnega in mednarodnega bančništva ter svetovanja. V Slovenijo je prišla iz armenske podružnice banke VTB, kjer je od leta 2013 opravljala funkcijo finančne direktorice in članice uprave. Preden se je pridružila banki VTB, je bila zaposlena v različnih bankah, kot so moskovska podružnica Garanti Bank, City Mortgage Bank in Rosgosstrakh Bank OAO. V letih 1997-2002 je pridobila tudi izkušnje s področja revizije v družbah kot so Deloitte & Touche Rusija.

Elena Burdakova je diplomirala na moskovski državni Finančni akademiji.

 

Martin Mavrič

Član uprave

Martin se je pridružil banki z bogatimi mednarodnimi izkušnjami na področju bančnih operacij, projektnem vodenju in organizacije bank. Svojo karierno pot je začel v oddelku Spremljava finančnih trgov v takratni Hypo International v Avstriji, kjer je napredoval v vodjo področja Plačila in poravnave. Kariero je nadaljeval v Združenem Kraljestvu, kjer je vodil različne programe posodabljanja sistemov, reorganizacije in optimizacije bank pri Deutsche Bank in v Barclays Bank. Leta 2019 se je zaposlil v NLB d. d., kasneje je bil član uprave Komercijalne banka, članice NLB skupine.

Martin Mavrič je diplomiral na Univerzi v Ljubljani – Fakulteta za Pomorstvo in Promet.


Nadzorni svet 

Andrej Lasič

Predsednik nadzornega sveta

Uršula Kovačič Košak

Namestnica predsednika nadzornega sveta

Vesna Vodopivec

Članica nadzornega sveta

Nataša Pukl

Članica nadzornega sveta

Igor Zalar  

Član nadzornega sveta

Damir Kuder

Član nadzornega sveta


Politika o izboru kandidatov za člane upravljalnega odbora

Zakon o bančništvu (v nadaljevanju: ZBan-3) v 35. členu določa, da morajo organi banke, ki so pristojni za izbor in imenovanje članov upravljalnega organa, vzpostaviti in izvajati ustrezno politiko izbora primernih kandidatov.

Zato banka s to Politiko o izboru kandidatov za člane upravljalnega organa (v nadaljevanju: Politika) postavlja okvir za zagotovitev primernega upravljalnega organa banke, ki mora biti sestavljen tako, da ima kot celota ustrezno znanje, veščine in izkušnje, ki so potrebni za poglobljeno razumevanje dejavnosti banke in tveganj, ki jim je banka izpostavljena. Dokument zajema tudi usmeritve banke glede raznolikosti v zvezi z zastopanostjo v upravljalnem organu.

Politika o izboru kandidatov za člane upravljalnega odbora PDF, 447 KB