Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja

Pogosta vprašanja

Kategorije

 • Kako povežem svoj račun pri N Banki z aplikacijo Toshl?

  Povezovanje računa z aplikacijo Toshl je povsem enostavno. Za vas smo pripravili kratek vodič s posnetki zaslonov.

  Za najbolj enostavno povezovanje sledite korakom na povezavi.

 • Katere podatke potrebujem za povezovanje?

  Za povezovanje vašega računa pri N Banki z aplikacijo Toshl potrebujete:

  - Uporabniški profil v aplikaciji Toshl (ustvarjen v nekaj klikih),

  - spletno N Banko, za potrditev povezave (še ne uporabljate spletne N Banke? Celoten postopek aktivacije opravite prek spleta TUKAJ),

  - uporabniško ime in geslo za prijavo v vašo spletno banko.

 • Iz katerih bank lahko uvažam podatke?

  V času pisanja je za povezovanje v Toshlu na voljo približno 15.000 povezav z bankami in finančnimi storitvami po celem svetu.

  Povežete lahko skoraj vse slovenske banke in osebne račune, ki jih imate pri njih. Povezovanje kartičnih računov in poslovnih bančnih računov pa je odvisno od posamezne banke.

  Več o številu povezav in o iskanju po njih preberite na strani bančne povezave.

 • Kaj pomenijo kategorije stroškov in kako delujejo?

  Pri uvozu podatkov z bančnih računov Toshl stroške samodejno razporedi v različne kategorije. To naredi na podlagi opisov transakcij, ki so med podatki, uvoženimi iz banke.

  Če je opis dovolj podroben, Toshl strošek razvrsti v eno od 12 privzetih kategorij, če pa je na voljo še več informacij, pa Toshl doda še dodatne oznake (tage).

  V kolikor začetna samodejna kategorizacija ne ustreza, lahko vsak vnos tudi ročno popravite v aplikaciji Toshl. Aplikacija si bo te vaše popravke zapomnila in na prihodnjih vnosih s podobnimi opisi uporabila vašo kategorizacijo.

  Več o sistemu kategorizacije lahko preberete na povezavi.*

 • Če imam več računov, ali lahko uvozim le posamezne račune?

  Da. Ob dodajanju povezave vam bo večina bank (po prijavi v banko) ponudila izbiro vaših računov, ki jih želite uvoziti. Tako je tudi pri N Banki. Če vam banka ne ponudi možnosti izbire, bodo uvoženi vsi računi, ki so na voljo.

  Če katerega od teh računov ne potrebujete, po prijavi v Toshl v meniju na desni na seznamu povezanih računov izberite račun, ki ga želite odstraniti. Ta račun bo odstranjen, ostali računi s seznama pa se bodo še naprej posodabljali kot običajno.

 • Kako so prikazani in šteti prenosi sredstev med mojimi računi?

  Če imate povezane vse vaše račune, Toshl transakcij med vašimi internimi računi ne šteje med stroške ali prihodke, saj gre za prenos sredstev med vašimi računi in je vrednost nevtralna.

  Če katerega od teh računov (izvorni ali ciljni) niste povezali, Toshlu niso vidni vsi podatki, zato se transakcija na tak račun ali iz takega računa šteje kot strošek oziroma prihodek.

  Toshl na podlagi bančnih podatkov poskuša sam zaznati, kateri pari stroškov na enem računu in prihodkov na drugem so dejansko interni prenosi. To večinoma deluje povsem samodejno, če pa sistem ni prepričan v transakcijo, vas bo prosil za potrditev.

  Več informacij o internih prenosih preberite na povezavi.*

 • Kako je poskrbljeno za zasebnost in varnost?

  Toshl sodeluje z varnostno-zanesljivimi partnerji za bančne povezave, kot so Salt Edge in Plaid, šifrira podatke v tranzitu, osebne podatke šifrira tudi v lokalni bazi, omogoča 2-faktorsko prijavo*, dodatno zaklepanje aplikacije s prstnim odtisom ali obrazom in ima varnostne vidike vedno v mislih pri razvoju in upravljanju aplikacij.

  Pri povezavah z bankami je uporabljen sistem prijave, kjer vaši prijavni podatki nikoli ne gredo skozi Toshl, vnesete jih namreč neposredno na spletni strani banke. Za takšno prijavo (prek API) je potrebna podpora na strani banke. Zahvaljujoč evropski zakonodaji (PSD2) je taka prijava možna pri vseh slovenskih povezavah.

  Varnostne prakse Toshla regulira tudi Banka Slovenije, ki jim je podelila registracijo storitev za zagotavljanje dostopa do informacij na računih.*

  Toshl ima jasno politiko zasebnosti.* Do vaših podatkov ne dostopa, razen če jih za to zaprosite v okviru pomoči uporabnikom. Izvajajo redne preglede upravičenosti dostopa do podatkov na podlagi zahtevka uporabnika.

  Več informacij o varnosti in zasebnosti preberite na povezavi.*

 • Od kje ime Medici in čemu te pošasti?

  Medičejci so bili vplivna družina z apeninskega polotoka v času renesanse. Bili so sprva poslovneži, nato vladarji, meceni mnogih umetnikov in celo papeži. Med drugim so postavili temelje bančništvu, zato je naročniški paket, ki omogoča povezovanje z bankami dobil ime prav po njih.

  Nenazadnje so si tudi Toshl pošasti že zaželele nekaj nove renesančne garderobe in besedo pri upravljanju toskanskih mestnih državic. Če te zanima katerega Medičejca predstavlja katera pošast, klikni na članek o izvoru Toshl Medičejcev.*

  Predvsem pa, festina lente.

  *Vsebina na povezavi je v angleščini.