Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Pri Evropski centralni banki so razkrili nova bankovca za 100 in 200 evrov, ki bosta v obtok prišla ob koncu maja naslednjega leta. Nova bankovca bosta nudila boljšo zaščito pred ponaredbami.

Nova bankovca za 100 in 200 evrov, ki ju je v ponedeljek razkrila Evropska centralna banka, imata nova in inovativna zaščitna elementa: hologram s sateliti in izboljšano smaragdno zeleno številko. Bankovca za 100 in 200 evrov sta zadnja iz apoena serije Evropa. Podobno kot ostale iz serije ju je možno preveriti z metodo »otip-pogled-nagib«.

Hologram s sateliti se nahaja na vrhu srebrnega traku, na slednjem so tudi portret Evrope, arhitekturni motiv in velik znak za evro. Na hologramu s sateliti sta majhna znaka za evro, ki krožita okrog številke vrednosti in postaneta bolj razločna pod neposredno svetlobo. Izboljšano je tudi smaragdno zeleno število, ki ima v primerjavi z ostalimi bankovci v seriji Evropa na številki vidne tudi znake za evro. Bankovca vsebujeta tudi strojno berljive zaščitne elemente, ki niso vidni s prostim očesom. Bankovci prinašajo boljšo varnost, olajšano obdelavo v napravah in avtomatih ter preverjanje pristnosti.

Od ostalih bankovcev iz serije Evropa se razlikujeta po velikosti. Široka sta enako kot bankovec za 50 evrov, razlika pa je v dolžini. Daljši kot je bankovec, večja je njegova vrednost. Obstoječe bankovce za 100 in 200 evrov bodo iz obtoka umikali postopoma.

Ugodni osebni računi

Izberite ugoden bančni račun in prihranite! Oblikujte račun po svoje ali izberite katerega izmed paketnih računov.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.