Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Glasba ima moč, da nas ob stresnih situacijah pomiri ali pa dvigne v trenutku, ko iščemo dodatno motivacijo za dosego ciljev. Ste tudi sami kdaj poprijeli za kakšno glasbilo in si pričarali melodijo, ki vas je popeljala v drug svet?

Ste bili kdaj na resnično vrhunskem koncertu in občudovali glasbenike, kako se prepuščajo igranju svojih inštrumentov in z njim postanejo eno? Še lažje vprašanje. Ste si kot otrok naredili svoje bobne ali se pretvarjali, da igrate na navidezno glasbilo?

Neizbežno dejstvo je, da nas glasba spremlja na vsakem koraku. Ob glasbi nam zaigra srce. Ni pomembno ali smo povsem navadni ljubitelji glasbe, ali pa se z njo ukvarjamo ljubiteljsko ali poklicno. Če ste poklicni glasbenik, ki se preživlja z igranjem, zagotovo iščete kakovosten inštrument, za katerega ste pripravljeni odšteti tudi več denarja.

Do šestega leta priporočeni violina, klavir in blok flavta

Nakup rabljenega ali novega inštrumenta za nadobudnega mladega glasbenika predstavlja izdatek za vse starše, ki ste ali pa še boste svoje malčke vpisali v glasbeno šolo. Strokovnjaki svetujejo, da so za otroke do šestega leta starosti najbolj primerni inštrumenti violina, klavir in blok flavta. V začetni fazi, ko otrok šele spoznava, kaj ga v življenju zanima, najbrž ne boste odšteli celega bogastva za glasbilo. S časom, ko bo otrok napredoval in pokazal resno željo po igranju in nastopih, bo strošek za nakup inštrumenta narasel.

Za kakovostno violino boste odšteli v povprečju med 1.000 in 3.500 evri. Naj spomnimo, da temu prečudovitemu glasbilu cena ne pade. In kot zanimivost, najdražja violina na svetu je mojstrovina izpod rok Antonia Stradivarija, njena vrednost pa presega 10 milijonov evrov.

Lepo vrednost dosegajo tudi klaviature, za kakovostno boste hitro odšteli prek 1.000 evrov. Med trojico omenjenih glasbil, boste najmanj stroškov imeli z nakupom blok flavte.

Za učenje nikoli ni prepozno

Podobno kot za druge zadeve na tem svetu, nikoli ni prepozno, da se začnete učiti z igranjem na glasbila. Če ravno niste naravni talent in vam je rokovanje s strunami, tipkami na klaviaturah in pihanje v pihala ter trobila, v krvi, ne pričakujte koncerta pred številčnim občinstvom. Tudi mini nastop pred prijatelji, ali v manjšem in prijetnem lokalu, kjer vlada intimno vzdušje, ni od muh. Prav gotovo boste tudi v tem primeru začutili pospešen srčni utrip in potne roke, ter na koncu prejeli zaslužen in iskren aplavz.

K nakupu glasbila morate prišteti tudi stroške vzdrževanja, šolanja in morda organizacije prvih nastopov. Izdatki kar naenkrat narastejo. A za takšne užitke denar ne bi smel biti ovira. Zato smo vam pri N Banki pripravljeni priskočiti na pomoč in vam uresničiti vaše želje. Na voljo vam je potrošniški kredit z ugodno fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Kredit je namenjen tudi nekomitentom, s sredstvi kredita pa lahko poplačate različne obstoječe finančne obveznosti.

Ugoden potrošniški kredit

Poplačajte obstoječe obveznosti in si uresničite še kakšno željo.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.