Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
V drugem delu intervjuja z našo smučarko skakalko Emo Klinec se nismo pogovarjali le o športnih zadevah, dotaknili smo se tudi osebnih lastnosti in bančnih storitev. Vabljeni k branju.

Ste si letos sploh vzeli kaj časa za počitek oziroma počitnice? Kje in kako ste jih preživeli?

Letos sem takoj po končani sezoni trdo prijela za učenje in z odličnim uspehom dokončala zadnji letnik srednje šole. V spomladanskem času in kljub težjim pripravljalnim treningom, sem uspešno opravila maturo. Tokrat s prav dobrim uspehom. Prve počitnice so prišle sredi julija. En teden.

Pri skokih je teža skakalcev in skakalk dokaj pomemben faktor. Kako za to skrbite s prehrano? Vam kdo posebej pripravlja jedilnik, kaj se največkrat znajde na vašem jedilniku? Ja kakšna stvar, ki jo imate še posebej radi, pa je zaradi skokov naj nebi jedli?

Res je. Sama imam na tem področju nekaj izkušenj. Lastnih in pridobljenih v šoli. Bi pa rekla, da je stvari najbolje prepustiti strokovnjakom. Letos za mojo prehrano skrbi nutricionistka Urška Bukovnik. Vložili sva kar nekaj truda. Sem pristaš »vsega po malem«. Doma v večini kuham sama. Največ je jajc, mesa in zelenjave. Zelo rada imam mlečne izdelke, natančneje sir in predvsem skuto. Ta je odličen obrok za po treningu. Z nekaj suhega sadja dobim nazaj energijo in moje telo se ustrezno regenerira. Jem vse. S pravilom zmernosti je to dolgoročno najboljša izbira.

Imate kakšno skakalno vzornico ali vzornika? Morda kakšnega drugega vzornika ali vzornico iz sveta športa?

Že od nekdaj je moja vzornica Petra Majdič. Njena pot, osebnost, odnos do ljudi in športa, vztrajnost, skromnost in še marsikaj drugega so lastnosti, ki so me in me še vedno navdihujejo. Rezultati so pri vsem tem drugotnega pomena. Sem pa spremljala celotne olimpijske igre v Vancouvru in njeno bronasto medaljo, ki je bila zlata, posuta z diamanti.

V smučarskih skokih sem kot mala skakalka spremljala predvsem Roberta Kranjca. Všeč mi je slog skakanja Kamila Stocha, ki je nekaj posebnega. Peter Prevc pa kot osebnost. Zelo veliko sem se naučila od Maje Vtič in Špele Rogelj. To je še vedno prisotno. Hvaležna sem, da imam v ekipi športnice v pravem pomenu besede. Zelo ju spoštujem.

V tujini pa sta to Sara Takanaši in Sarah Hendrickson.

Kaj bi vprašali vzornika ali vzornico, če bi lahko zastavili eno vprašanje in kako bi preživeli dan z njim oziroma njo?

Kaj je tisto, kar te vsak dan žene naprej, kljub morebitnemu »brezizhodnem« položaju?

Pogovor ob kavi ali sprehodu in predaja izkušenj. Na koncu bi vprašala za nasvet.

Vaša največja želja povezana s športom?

Največje vam pa ne povem (smeh).

Kako bi se Ema opisala v nekaj besedah?

Trmasta, vztrajna, delovna.

Zelo rada imam »svoj red«. Pri športu sem perfekcionist.

Kako bi opisali dekleta v ekipi? Katera po navadi skrbi za največ smeha?

Maja ima največ izkušenj. Špela je prava profesionalka. Urša je najbolj skromna. Nika je najbolj nasmejana. Katra je zelo pridna. Jerneja je legenda.

Za največ smeha poskrbi Nika. Je zelo pozitivna oseba.

Ste še dokaj mladi, zato vprašanje verjetno ne bo tako težko … Kako se spominjate prehoda na uporabo bančne kartice? Kaj vam je pomenilo, da lahko plačujete z bančno kartico?

Bančno kartico je najprej imela v uporabi mami. Ko sem bila dovolj stara in odgovorna, sva jo prepisali na moje ime. Počutila sem se, da skrbim zase in sem samostojnejša. Plačevanje z bančno kartico je bilo nekaj posebnega in mi je pomenilo olajšano, bolj enostavno kupovanje.

Kako pogosto kupujete preko spleta? Kdaj se odločite oziroma v kakšnih primerih se odločite za nakup preko spleta?

Preko spleta kupujem približno na tri mesece. To je v primeru nakupa prehranskih dodatkov. Vse dobim na enem mestu in pri tem privarčujem na času.

Se spomnite, kaj je bil vaš zadnji nakup preko spleta?

Ravno včeraj. Prehranski dodatki.

Če ste zamudili prvi del intervjuja, ga najdete na TEJ POVEZAVI.

Pridružite se 10.000 bralcem!

Želite najbolj ugodne ponudbe in brezplačne finančne nasvete? Bodite med prvimi, ki jih enkrat mesečno obvestimo o novostih.

PRIJAVA

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.