Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Dom. Prostor, ki nam nudi občutek varnosti, domačnosti in udobja. Če tega v našem domu več ne čutimo, se običajno odločimo za spremembo.

Ali pa ste se ozrli po svojih bivalnih prostorih in ugotovili, da vam stanovanjska oprema in pohištvo nista več pri srcu in da je le še vprašanje časa, kdaj se bosta postelja in kavč zlomila pod težo uporabnikov?

Če ste ugotovili, da je čas za prevetritev, bo potrebna odstranitev stare opreme in nakup novega pohištva. Kot pri vsakem večjem nakupu ali prenovi je tudi v tem primeru potreben načrt. Popisati morate vso opremo, ki jo želite kupiti in narediti seznam za vse storitve, ki so nujno potrebne pri prenovi. Ne pozabite niti na finančni načrt, saj utegnejo stroški hitro narasti. Če se boste odločili za najem kredita, se posvetujte s svojim bančnim svetovalcem in mu pojasnite, za kaj potrebujete denar.

Prva težava: prevelika izbira

Izbira nove opreme ne bo lahka. Prvi razlog se skriva v preveliki izbiri na trgu, kjer se številni proizvajalci in pohištveni saloni borijo za stranke. Zato morate pred začetkom dobro premisliti, kaj želite, kakšna bo celotna podoba. Ne pozabite na vse spremljajoče aktivnosti, kot sta beljenje in barvanje. Nova oprema ob zapackanih stenskih oblogah ne bo prišla do izraza. S primernimi barvami, ki bodo povezovale vse elemente, boste prostoru dali toplino in dodatno energijo, hkrati boste odpravili prostorske pomanjkljivosti.

Druga težava: nekakovosten material

Veliko pozornosti posvetite prostorom, kjer preživite največ časa. Dobro je odšteti več denarja za kakovostne materiale, ki ob pogosti rabi ne bodo hitro odslužili svojemu namenu. Spalnica na prvi pogled ne izgleda pomembna, vendar je to prostor, kjer preživimo tretjino življenja ...  Pohištvo narejeno po meri velja za kakovostnejšega in naj bi zdržal dalj časa. V določenih primerih boste celo prisiljeni, da naročite opremo po meri, saj vas omejujejo prostorske zakonitosti. Kljub temu, da boste v tem primeru odšteli več finančnih sredstev, se vam bo na daljši rok odločitev obrestovala.

Tretja težava: prenagljen trendovski nakup

Ne odločajte se za prenagljene nakupe trendovskega pohištva. Trendi se menjajo na nekaj let, kar pomeni, da boste znova razmišljali o novem pohištvu. Klasična oprema ni minljiva in ni nikdar izven trendov. Na prvem mestu zato upoštevajte kakovost, praktičnost in funkcionalnost, šele nato videz. Za pomoč se lahko obrnete tudi na arhitekte za notranjo opremo, ki bodo poskrbeli, da bodo vaše želje postale resničnost.

Četrta težava: finance

Za vsako prenovo doma torej potrebujete načrt, čas, morebitno pomoč strokovnjaka in finance. Preverite ugodne potrošniške kredite z odplačilno dobo do 240 mesecev za kredite s spremenljivo obrestno mero, zavarovane z zastavo nepremičnine. S sredstvi kredita lahko poplačate različne obstoječe finančne obveznosti. V pomoč pri izbiri primernega kredita so vam tudi informativni izračuni.

V vsakem primeru pa uživajte v svojem projektu z mislijo na to, kako lepo vam bo v novem domu.

Ugoden potrošniški kredit

Poplačajte obstoječe obveznosti in si uresničite še kakšno željo.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.