Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Misli nam uhajajo na morje, ob jezera, skratka na počitniško ali kamp destinacijo. In če imamo nekaj pustolovskega duha, potem je kampiranje kot nalašč za nas.

Najbolj enostavna možnost, ki nam pomaga uresničiti, potešiti to željo, je klasično kampiranje s šotorom. Ta nam omogoča mobilnost. Če imamo vsaj enega otroka nam utegne hitro zmanjkati prostora v prtljažniku. Tudi v šotoru želimo imeti vsaj nekaj ugodja, tako da potrebujemo naslednjo opremo: mizo, stole, jedilni pribor, jedilni servis, kozarce, posodo za kuhanje, blazine za spanje, hladilnik, kuhalnik, luči, električne podaljške. Če ne moremo brez žara, ki nas kar kliče po uporabi, še plinsko jeklenko. Seveda ne smemo pozabiti na oblačila, pribor za osebno higieno, brisače in podobno. V primeru dežja utegne postati šotor hitro premajhen.

Na hitro lahko ugotovimo, da potrebujemo večji avtomobil, nadgrajen s strešnim kovčkom. Začetek kampiranja se lahko dokaj hitro spremeni v nočno moro, če nimamo vseh teh pripomočkov, ki nam bodo nudili ustrezno stopnjo ugodja. Za tovrstne stvari smo v N Banki pripravili poseben produkt, ki nam bo omogočal financiranje na obroke – Ide@l Mastercard® kartico. Le ta nam bo tako kot kampiranje omogočala visoko stopnjo svobode pri nakupih opreme.

Nadgradimo šotor s šotorsko prikolico

Če nam omenjeno ne ustreza in raje spimo nekoliko višje, pa vseeno želimo imeti občutek šotorjenja, imamo na voljo šotorsko prikolico. Ta nam omogoča več udobja, posledično je namenjena večjemu številu oseb. Na primer družini z dvema odraslima osebama in dvema otrokoma. Je nadgradnja šotorjenja, ki omogoča višjo stopnjo ugodja, hkrati pa enostavno mobilnost. Običajno imajo že integrirano kuhinjo, posteljo … Gre za prikolico, ki redko preseže 300 kilogramov, kar pomeni, da jo lahko vozimo tudi z nekoliko manjšim avtomobilom oziroma avtomobilom, ki ima manjšo moč. Ob enostavnem postavljanju in pospravljanju nam dopušča večji luksuz. S seboj pa lahko peljemo tudi več opreme.

Z potrosniskim kreditom N Banke do avto sotorske prikolice

Tovrstne prikolice uvrščamo v družino »Brako prikolic«. Te je pred časom izdelovalo makedonsko podjetje BRAKO, ki pa se danes, po našem vedenju, s proizvodnjo le teh ne ukvarja več. V času pred osamosvojitvijo Slovenije je bil to precej moderen način kampiranja. Stroški utegnejo biti ob nakupu opreme vseeno visoki. Pa vendar lahko to pri N Banki razdelimo na 84 mesecev, saj imamo v svojem programu poseben »počitniški« kredit.

Klasične počitniške prikolice omogočajo visoko stopnjo luksuza

Vsi poznamo klasične počitniške prikolice, ki nam omogočajo zelo visoko stopnjo luksuza. Novejše imajo že ambientalno osvetlitev, so opremljene s toaletnim prostorom, hladilnikom, ki bi ga brez težav uporabljali doma. Novejše premorejo tudi klimatsko napravo. Lahko bi zapisali, da omogočajo veliko udobja v premični hiši. Seveda oprema ne zaostaja za tovrstnim luksuzom. Ta je že veliko bogatejša. Počitniška prikolica omogoča nekoliko manj mobilnosti. A če smo vztrajni in pustolovski, tudi to ne bo prestavljalo večjih težav. Nakupni stroški bodo še višji. Ob štartnem paketu hitro pridemo do dokaj visokih številk, ki pa jih lahko razdelimo na 84 obrokov in vseeno uživamo v naravi ob morju, jezeru ali kje drugje.

Šotori, šotorske prikolice in klasične bivanjske prikolice niso edini način aktivnega preživljanja prostih vikendov ali počitnic. Le to nam omogoča tudi mobilne hiškeavtodomisnemljivi bivalniki ali pa preprost najem apartmaja.

Leon Šikovec

Vodja PR, marketinga in medijev
LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.