Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Leto 2019 se je poslovilo, za nekatere je bilo uspešno, za druge malo manj. Ste ob začetku letošnjega leta tudi vi svoje cilje in zaobljube napisali na seznam želja?

Kakšno leto je za vami? Ste izpolnili svoje cilje, ki ste si jih zastavili? Če ne, leto 2020 nudi popravni izpit. In v tekočem letu boste imeli na voljo dan več za izpolnitev želja in ciljev, saj gre za prestopno leto.

Kaj si v letu 2020 najbolj želite? Želje in potrebe so različne pri vsakem posamezniku. Od potovanj v eksotične kraje, kjer se povsem sprostite in spoznate z drugimi kulturami, do nakupa novega ali rabljenega avta, nakupa potrebne opreme za novega družinskega člana ali kakšnega drugega nakupa, kjer vrednost presega 1.000 evrov. Pomagate si lahko z ugodnimi potrošniškimi krediti z odplačilno dobo do 240 mesecev za kredite s spremenljivo obrestno mero, zavarovane z zastavo nepremičnine. V pomoč pri izbiri primernega kredita so vam tudi informativni izračuni.

Je na vašem seznamu želja morda kakšna druga dobrina ali storitev, ki si jo boste privoščili z nakupom prek spleta? Kot naročena vam bo prav prišla Ide@l Mastercard® kreditna kartica, s katero lahko svoje nakupe spremenite v kredit do 60 obrokov, ali pa porabo odplačujete kot revolving posojilo v višini 5 % od porabljenih sredstev na kartičnem računu oziroma vsak mesec poplačate celotno obveznost na kartici.

Čas za nakup nove nepremičnine?

Je prišel čas za nov ali preurejen dom? Je v letu 2020 prišel čas, da se odločite za nakup ali gradnjo nove nepremičnine ali pa boste obstoječo le prenovili? Nakup nepremičnine sodi med najpomembnejše življenjske odločitve, predhodno načrtovanje je ključnega pomena, da vas ob vselitvi ne bo bolela glava. Priprava ustreznega finančnega načrta, raziskava ponudbe na trgu, skrben pregled nepremičnine in ustrezna lokacija morajo biti pred nakupom obvezne sestavine vašega pred nakupnega seznama opravil. V primeru gradnje ali prenove nepremičnine pa je odločilna pravilna izbira izvajalca.

Pri N Banki nudimo ugoden stanovanjski kredit tudi za nekomitente. Znižana obrestna mera, z možnostjo odplačilne dobe tudi do 360 mesecev za kredite s spremenljivo ali kombinirano obrestno mero, bo mogoče prava za vas. Stanovanjski kredit odlikuje prilagodljivost, saj lahko deleže pridobljenega kredita izplačamo v gotovini.

Čas za plemenitenje prihrankov?

Morda bo leto 2020 primerno za začetek varčevanja. Gospodarstvo se po celem svetu ohlaja, zato bi bilo smiselno nekaj zasluženega denarja dati na stran. Razlog za varčevanje je lahko tudi povsem drugačen. Varčevanje za vaše otroke, za obdobje, ko boste v pokoju, ali pa za kakšen nakup oziroma potovanje v prihodnosti. Depoziti z avtomatskim podaljšanjem so varna in privlačna naložba. Izberete lahko trimesečni depozit, ki se avtomatsko podaljša za enako časovno obdobje pod enakimi pogoji. Število avtomatskih podaljšanj je omejeno na tri.

Predvsem je tudi pri finančnih novoletnih zaobljubah pomembno, da se glede svojih financ obnašate preudarno in v okviru vaših možnosti. Zagotovo ste v zgornjih vrsticah našli kakšno rešitev, ki vam je pisana na kožo. Pa srečno!

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.