Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Banke svojim strankam, ki se želijo ogniti obiskom v poslovalnicah, ponujajo napredne digitalne bančne poti. Med temi je na voljo tudi spletna ali mobilna banka, ki olajša številna bančna opravila. Kako, vam predstavljamo v blog zapisu.

Uporaba interneta je za večino prebivalcev nekaj samoumevnega. Življenja brez interneta si niti ne znamo več predstavljati. Pa vseeno lepo število ljudi še vedno ne izkorišča vseh prednosti, ki jih prinaša. Za ureditev bančnih poslov številni zaradi različnih razlogov, še vedno raje obiščejo poslovalnico. 

Pri primerjavi poslovanja med poslovalnicami in digitalnimi bančnimi potmi bi kot prvo prednost izpostavili optimizacijo uporabnikovega časa. Digitalne bančne poti je možno uporabljati kadarkoli in kjerkoli, saj niste vezani na delovni čas poslovalnic. Poleg časa je prednost spletne ali mobilne banke tudi prihranek pri stroških prevoza. V trenutni situaciji je uporaba digitalnih bančnih poti lahko vaš prispevek k ukrepanju pred širjenjem koronavirusa. 

Enostavnejše in ugodnejše plačevanje položnic

Z uporabo Spletne N Banke na enem mestu lahko izvajate pregled prometa in stanja na računih ali kreditnih karticah. Če želite podrobnejši pregled svojih osebnih financ, so vam v pomoč različni filtri, prek katerih hitreje najdete posamezno transakcijo ali več transakcij. Iščete lahko po določenem časovnem obdobju, znesku transakcij, valuti, prejemniku, namenu in podobno.

Tudi plačevanje položnic v spletni banki je enostavnejše in ugodnejše kot z obiskom poslovalnice. Če z osebo oziroma podjetjem poslujete pogosteje, ga enostavno shranite med plačilne predloge. Pri naslednjem nakazilu boste prejemnika plačila izbrali iz predloge, s tem bo plačilni nalog z večino podatkov že izpolnjen, kar vam bo skrajšalo proces plačila. Poleg plačilnih predlog lahko čas prihranite tudi z e-računi in trajniki. Mesečne bančne izpiske imate vedno v spletni banki, zato lahko prejemanje papirnih izpiskov odpoveste in s tem prihranite na stroških in pomagate naravi.

Varno plačevanje z varnostno nadgrajenim SMS žetonom

V spletni banki lahko opravite tudi naročila drugih bančnih produktov. Če ste se odločili, da je čas za varčevanje, lahko v spletni banki sklenete depozit. Brez obiska poslovalnice. Naročite lahko tudi limit na računu, varnostni sms in Mobilno N Banko, ki se odlično dopolnjuje s spletno. Istočasna uporaba spletne in mobilne banke se vam izplača, saj plačujete dve storitvi za ceno ene.

Strah pred tem, da spletna banka ni varna, je povsem odveč  Banka za vstop v v spletno banko uporablja najsodobnejše varnostne mehanizme, pri potrjevanju plačilnih transakcij pa vam dodatno varnost zagotavlja varnostno nadgrajeni SMS žeton. Nikoli pa ne pozabite, da za varnost lahko najbolj poskrbite sami, zato upoštevajte tudi druge splošne varnostne nasvete pri spletnem poslovanju.

Več o digitalnih bančnih poteh, ki jih imamo na voljo v N Banki, si preberite tukaj.

D'paket

Spletna in mobilna banka za samo 0,50 EUR/mesec. Za enostaven pregled in upravljanje z vašimi financami, kjerkoli in kadarkoli.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.