Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Večina prebivalstva v Sloveniji je v zadnjih letih že opravila vsaj en spletni nakup. V tem obdobju pa so nakupi prek spleta postali del našega vsakdana. Pripravili smo nekaj idej, kaj vse lahko kupite prek spleta in ostanete doma varni med štirimi stenami.

Raziskava družbe Mastercard ob koncu leta 2019 je pokazala, da je kar 70-odstotkov sodelujočih nakupovalo prek spleta. Zrasel pa je tudi delež oseb, ki vsakodnevno plačujejo z brezstičnimi karticami. Nakupi prek spleta in brezstično plačevanje sta dve metodi, ki v obdobju koronavirusa pripomoreta, da zavarujemo sebe in ostale pred širjenjem virusa. Večino dobrin namreč že lahko naročite varno in udobno iz vašega kavča. Pripravili smo vam nekaj idej, kaj vse lahko nakupujete prek spleta in delate od doma.

Enostavni in varni nakupi

Trgovine z živili so praktično edine, ki so odprte v tem obdobju. Ste vedeli, da lahko pri največjih slovenskih trgovcih nakupujete prek spleta? Na voljo so vam tudi strani z lokalnimi pridelovalci hrane, kjer morda prek spleta ne morete izvesti plačila, lahko pa ob dostavi plačate brezstično. Vse nakupe lahko s plačilnimi in kreditnimi karticami N Banke opravite brezstično brez uporabe PIN-a do vrednosti 25 evrov.

Prek spleta lahko opravite tudi nakupe drugih, večjih, stvari kot so bela tehnika, elektronika in podobno. Nakupi prek spleta s plačilnimi in kreditnimi karticami Mastercard so brezskrbni in varni

Kreditna in placilne kartice Mastercard N Banke

Na spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard ID Check se imetnik kartice ne predstavlja s številko kartice, temveč se plačilo opravi z dodatnim enkratnim geslom, ki ga generiramo z uporabo mŽetona v Mobilni N Banki ali OTP čitalcem in varnostnegim standardom EMV® 3-D Secure. Spletne trgovine, ki omogočajo varnejše plačevanje, so označene z logotipom Mastercard ID Check. 

Kulinarični užitki

Ste vedno v bitki s časom in ste vajeni obedovati v restavracijah? Ali pa ste le velik gurman, ki si privošči slastno večerjo? Nič zato. Spletne platforme, ki omogočajo dostavo hrane na dom, ponujajo pestro izbiro. Od preprostih jedi do kulinaričnih specialitet za bolj zahtevne.

Kreditna in placilne kartice Mastercard N Banke

Oprema za šport

Ste tudi vi ostali brez dnevne športne aktivnosti v dvorani ali fitnesu? Naj ne bo to izgovor, da ste prenehali s treningi. Številne specializirane trgovine s športno opremo nudijo različne pripomočke za vadbo. Če imate manjše stanovanje ni nujno, da kupite ravno fitnes napravo. Dovolj bo nekaj športnih pripomočkov. Podloga za vadbo, uteži, vadbeni trakovi in še kakšna druga malenkost.

Kreditna in placilne kartice Mastercard N Banke

Nimate ideje, kako trenirati? Na spletu najdete ogromno video vsebin s športnimi treningi. Prav tako je tudi veliko spletnih strani, kjer vas trenerji vodijo skozi različne vaje in procese. Preverite le, da so treningi kakovostni in izvedba pravilna.

Domači koncert

Druženje v parkih ob prijetnem zvoku kitare v tem času odpade. Še vedno pa lahko izpopolnite svoje glasbeno znanje ali pa končno izpolnite svojo skrito željo in si končno omislite glasbilo. Ob preživljanju časa doma, tega izkoristite za glasbeno ustvarjanje.  Svoje znanje lahko na balkonu delite s sosedi.

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.