Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Vam v tem obdobju, ko morate biti doma, primanjkuje idej, kako se lahko zamotite? Ali kako lahko zamotite in animirate vaše otroke, če delate od doma? Pripravili smo vam nekaj nasvetov …

Šolanje prek spleta

Imate dodatno šolanje že dalj časa v mislih, pa niste našli časa? Potem zdaj ne odlašajte z bogatenjem lastnega znanja. Številne spletne platforme nudijo tečaje in izobraževanja brezplačno kot tudi za plačilo. Če spletni tečaj omogoča tudi vpogled v ocene dosedanjih uporabnikov, jih preverite. Na koncu še vedno želite kakovosten tečaj, od katerega boste nekaj imeli.

Med koristnimi tečaji so v tem obdobju predvsem računalniški. Izpopolnite svoje računalniško znanje, saj vam bo prišlo prav. To je tudi dober trenutek, da se naučite kakšnega novega tujega jezika. Morda prav države, ki jo nameravate obiskati, ko bodo potovanja zopet možna.

Postanite šef kuhinje

Ljubitelji kuharskih oddaj? Če do zdaj niste imeli časa ali pa zbrali poguma, da bi sami postali kuharski mojster, je čas, da v roke primete kuhalnico. Spletne strani, YouTube in družbena omrežja so polni raznovrstnih kuharskih receptov. Nekateri napredni kuharski portali vam recept predlagajo na podlagi podatkov, katero hrano imate v hladilniku. Kaj dobrega bo torej danes za kosilo?

Uredite osebne finance

Imate urejene osebne finance? Veste, koliko imate mesečnih izdatkov za gospodinjstvo? Ali za elektriko? Uredite jih, saj boste le tako lahko načrtovali prihodnje večje izdatke. Tako boste tudi lažje najeli kredit, ne da bi vas kasnejše odplačevanje spravilo v težave.

Pri urejanju osebnih financ vam je lahko v pomoč tudi naša brezplačna preglednica prihodkov in odhodkov. Na našem portalu pa boste v kategoriji »Urejene osebne finance« našli vedno sveže finančne nasvete.

Kdaj ste nazadnje prebrali knjigo?

Prepričani smo, da imate na domačih policah vsaj eno knjigo. Kdaj ste jo nazadnje prebrali? Udobno se zleknite v svoj kavč in začnite brati. Literarno delo boste našli tudi na spletu, nekatere spletne strani v tem obdobju omogočajo brezplačno branje največjih svetovnih uspešnic. 

»Virtualno« druženje s prijatelji

Ste bili pred koronavirusom preveč na mobilnih napravah in ste kar malo zapostavljali osebne odnose s prijatelji? Potem nadaljujte ta trend tudi zdaj. Kavice in izleti v naravo s prijatelji naj še počakajo. Spijte kavico ali drugo pijačo na balkonu in se s prijateljem ali prijateljico pogovarjajte prek spletnega klepeta. Na voljo so vam tudi spletne igre. Na primer odigrajte partijo kart v zasebni sobi, ki ste jo odprli le za prijatelje.

Kako animirati vaše malčke?

Poligon

Ker dejavnosti, ki potekajo ob vrtcu in šoli, ne potekajo, lahko otrokom delček aktivnosti organizirate doma. Z lepilnim trakom jim označite pot. Stole lahko uporabite kot ovire, okoli katerih morajo iti oziroma prek katerih morajo splezati. Lepilni trak lahko uporabite tudi na hodniku. Med obema stenama naredite pajčjo mrežo, malčki pa se morajo premikati tako, da je ne strgajo. Uporabite domišljijo in druge priročne stvari, ki jih uporabite kot ovire.

Risanje in pobarvanke

Otroci radi rišejo. Zato bodite dobro opremljeno z barvicami, flomastri, vodnimi barvicami in voščenkami. V pomoč vam bodo vedno prišle tudi pobarvanke. Če imate tiskalnik na spletu najdete nešteto različnih pobarvank. Od živali, sadja, zelenjave, pa vse do superjunakov.

Naj vam otroci pomagajo

Pomoč otrok je odvisna od njihove starosti. Skušajte jim dati opravilo, ki so ga zmožni. Pomagajte jim z nasveti, kako lahko opravilo opravijo pravilno. Pomagajo naj vam pri kuhanju, pripravi mize, obešanju perila ali na kakem drugem področju.

Risanke, spletne vsebine

Preveč risank ni dobro. Če delate med koronavirusom od doma, kakšna več ne bo škodovala. Poleg risank imate vsebine tudi na spletu. Kakšna spletna igra, ob teh pa najdete tudi poučne vsebine. Z otrokom se skupaj sprehodite čez virtualni muzej.

 

Leon Šikovec

Vodja PR, marketinga in medijev

Pridružite se 10.000 bralcem!

Želite najbolj ugodne ponudbe in brezplačne finančne nasvete? Bodite med prvimi, ki jih enkrat mesečno obvestimo o novostih.

PRIJAVA

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.