Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Strokovnjaki že dolgo časa razlagajo, da ni več razlike ali pečemo na plinskem, električnem ali klasičnem žaru. Čedalje bolj v ospredje prihaja vprašanje ali uporabljamo žar s pokrovom ali brez.

Zadnje čase le ti prihajajo v ospredje – tisti pravi ameriški žari s pokrovom, ki nam pomagajo doseči tudi simulacijo pečice. V večini trgovin opažamo predvsem žare na oglje ali na plin. In kakšna je razlika? Nekateri zanesenjaki bodo prisegali, da je meso ali zelenjava popolnoma drugače pečena na žaru, kjer pečemo s plinom v primerjavi z žarom na oglje.

Profesionalni žar mojstri pa bodo znali povedati, da je predvsem razlika v času priprave.

Pri žaru na plin hitreje do primerne temperature

Vrnimo se k dejavnikom, ki jih moramo upoštevati pri nakupu žara. Ko se vprašamo, kako pogosto bomo pekli, se moramo zavedati, da si bomo pri žaru na oglje morali vzeti več časa. Kar po eni strani niti ni slabo. Priprava žerjavice, preverjanje temperature in oskrbovanje primerne temperature ob pravi družbi in pogovoru prinesejo pravo pekovsko doživetje, v katerem lahko sodeluje več oseb. In  nenazadnje gre v večini primerov za ritual ali pa zgolj obujanje spomina iz otroštva.

Pri plinskem žaru je celoten postopek hitrejši. Na primerno temperaturo za peko nam ni potrebno čakati tako dolgo. Posledično lahko veliko hitreje zadovoljimo želodčke željne pečene hrane. Plinski žar je tudi priročnejši, ko pogosteje pripravljamo jedi na ognju, razlogi so enaki kot v zadnjem primeru. Celoten proces od priprave na peko do razvajanja brbončic nam vzame manj časa.

Da bo odločitev o izbiri in nakupu primernega žara lažja na pomoč priskoči Ide@l Mastercard kartica, ki omogoča nakup na obroke (do 60 obrokov).

Ne pozabimo niti na vprašanje, za koliko oseb želimo pravzaprav peči. Poznamo različne velikosti žarov. Od najmanjših, ki nahranijo le dvoje ust, pa do srednje in večje velikosti. Prednost manjših žarov je, da jih brez težav prenašamo iz kraja na kraj, ni važno ali na morje, v naravo ali pa pridejo prav za peko na balkonih stanovanjskih blokov. Večji kot so žari, manj so mobilni, a imajo druge prednosti. Ob večji površini z rešetkami za peko imajo na voljo predale in omarice, kamor lahko odložimo vse potrebne pripomočke, s katerimi si pomagamo pri peku, hkrati je na odlagalnih površinah dovolj prostora za odlaganje hrane.

Na koncu pri izbiri eno glavnih besed seveda igra tudi končna cena. Pri slednji si lahko s kartico Ide@l Mastercard vsak nakup nad 40 EUR spremenimo v obroke. Neodvisno od trgovca in tudi na spletu. Tako lahko želeni izdelek ali storitev kupimo takoj, odplačujemo pa pozneje, na način in s hitrostjo, kot nam ustreza. Za to nam ni treba v banko in urejati dokumentacije. Vse določimo sami: z odgovorom na SMS-sporočilo, ki ga prejmemo od banke.

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.