Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Ste se kdaj znašli v situaciji, ko vam je zaradi limita zmanjkalo le nekaj evrov, da bi opravili nakup prek spleta? Ali pa zaradi limita niste mogli dvigniti želenega zneska gotovine? Kako lahko nemudoma rešite obe situaciji, predstavljamo v blog zapisu. Potrebujete le …

Mobilno N Banko, debetno kartico Mastercard N Banke in dovolj sredstev na osebnem transakcijskem računu. Poleg določanja dnevnega limita po lastnih željah pa lahko upravljate tudi druge varnostne nastavitve, ki dajejo plačilnim karticam prednost pred uporabo gotovine.

Dodatno so plačilne kartice priročnejše plačilno sredstvo kot gotovina. Zasedejo manj prostora v denarnici in nudijo odlično varnost. Ko vam gotovino enkrat odtujijo, obstaja minimalna možnost, da jo boste še kdaj videli. Pri plačilnih karticah ste lahko z varnostnim SMS obveščeni o vseh transakcijah, prav tako pa lahko v mobilni banki pridobite informacijo o prometu in stanju na računu kadarkoli in kjerkoli jo potrebujete.

Predstavljamo vam štiri realne situacije in kako jih lahko brezplačno rešite z uporabo mobilne banke. Brez obiska poslovalnice, ki bi vam prinesel dodatne stroške in odvzel dragocen čas.

Dnevni limiti dviga gotovine na bankomatu

Avto ste odpeljali na redni letni servis. Pričakovali ste, da bo mehanik opravil le mali servis, ki vsebuje menjavo olja, filtrov in podobne malenkosti. Na vašo žalost pa je mehanik odkril, da bo treba zamenjati tudi nekaj delov, kar bo račun popravila dvignilo za nekaj več kot 200 evrov. Ker mehanik ne sprejema kartice, vi pa lahko na bankomatu dvignite le do določenega zneska, vam ne preostane drugega, kot da naslednji dan znova dvignete gotovino in se vrnete po avto.

Rešitev: v mobilni banki lahko sami upravljate dnevni limit dviga gotovine na bankomatu. Seveda morate imeti na računu tudi dovolj sredstev. Če jih imate, lahko dnevni limit spremenite povsem preprosto. Tapnete na izpisani znesek in nato s podrsavanjem v desno ali levo izberete želeni maksimalni znesek dviga gotovine. Ko to uredite, dvignete gotovino in plačate storitev.


Dnevni limit za plačevanje na spletu

Na spletu ste videli čudovito ponudbo za nakup stvari, ki si jo že dalj časa želite. Kljub visokemu popustu je vaš limit za nakupovanje prek spleta prenizek, da bi opravili nakup. Na vašo žalost se ponudba izteče že čez nekaj ur, tako da boste ostali brez novega izdelka.

Rešitev: v mobilni banki lahko po lastni želji določite dnevni limit za plačevanje na spletu. Tapnete za izpisani znesek in nato s podrsavanjem v desno ali levo izberete želeni maksimalni znesek plačila prek spleta. S povišanim limitom opravite nakup na spletu in tako želena stvar je končno vaša.

Brezstično plačevanje

Navajeni ste plačevati z gotovino. Ker pa je gotovina pravi magnet za bakterije, ste se odločili, da je pametneje plačevati brezstično s plačilnimi karticami.

Rešitev: po lastni želji se v mobilni banki lahko odločate ali boste s svojo debetno kartico Mastercard plačevali brezstično ali ne. V nastavitvah tapnete na drsnik in se odločite, ali bo brezstično plačevanje aktivno oziroma neaktivno. Ste vedeli, da vam v primeru brezstičnega plačevanja do zneska v višini 25 evrov na POS terminalu ni potrebno vpisovati številke PIN?


Blokada kartice

Kot vsako soboto ste tudi to izkoristili za obisk trgovine z živili in ribarnice, kjer želite kupiti okusne morske plodove. Želite plačati s plačilno kartico, vendar ugotovite, da je nimate v denarnici. Ker niste prepričani ali ste jo pustili doma ali so vam jo ukradli, se hitro odpravite domov.

Rešitev: svojo debetno kartico Mastercard lahko blokirate v mobilni banki, brez klica v kontaktni center. Za blokado tapnete drsnik, ki se bo premaknil v stanje »blokirana«. Nato pa dobro prečešete dom in ob najdbi kartico v mobilni banki tudi odblokirate.

D'paket

Spletna in mobilna banka za samo 0,50 EUR/mesec. Za enostaven pregled in upravljanje z vašimi financami, kjerkoli in kadarkoli.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.