Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
»Čisti računi, dobri prijatelji,« pravi stari latinski pregovor. Prijateljske odnose ste skrbno gradili, ne pustite, da jih uniči denar. Zato poskrbite, da bodo računi vedno čisti. Pomagate si lahko s Flikom, ki omogoča hitra nakazila med uporabniki različnih slovenskih bank 24 ur na dan.

Le kdo ne uživa s prijateljem ali prijatelji v dolgih pogovorih ob pivu ali kavi na terasi prijetnega lokala, ki ga obsije toplo sonce. Brez težav bi se pogovarjali dneve in dneve, a vsega lepega je enkrat konec. Čas je za račun in plačilo. Kljub vašim željam, da bi prinesel račun vsakemu posebej, vas je natakar prehitel in prinesel skupen račun. A nič hudega. Odločite se, da boste račun plačali brezstično s plačilno kartico. Znesek si razdelite, prijatelji pa vam svoj delež enostavno nakažejo s Flikom.

Flik vam namreč omogoča hitra nakazila med uporabniki različnih slovenskih bank 24 ur na dan, vse dni v letu. Takojšnje nakazilo je na računu prejemnika v manj kot 10 sekundah.

Skočite iz vrste

Ste ljubitelj napetih filmov ali komedij in vam posebno doživetje predstavlja ogled filma na velikem platnu s kakovostnim zvokom? Zakaj bi se s prijatelji gnetli v vrsti za karte? Nekdo iz družbe skoči po vstopnice, medtem ko preostali poskrbijo na nakup pijače in hrustljave pokovke. Stroške si znova lahko preprosto nakažete prek aplikacije Flik Pay. Ta ni povezana z mobilno banko in nastopa kot samostojna aplikacija. Plačilo se izvede hitro in enostavno prek mobilnega telefona in kontaktnih podatkov (telefonska številka ali elektronski naslov), brez vpisovanja številke bančnega računa.

Deluje na podlagi telefonskih številk oziroma elektronskega naslova

Flik ni omejen na delovni čas banke oziroma plačilnih sistemov. Deluje tudi ponoči, med konci tedna in prazniki. Prejem in nakazilo denarja omogoča na podlagi telefonskih številk oziroma elektronskega naslova. Plačevanje s Flikom je tako varno kot plačevanje prek mobilne ali spletne banke. Izpolnjuje varnostne standarde Banke Slovenije in evropske direktive PSD2.

Uporabo Flika si lahko zagotovite na dva načina. Na daljavo, brez obiska poslovalnice ali z obiskom poslovalnice.

Za vklop na daljavo najprej na spletni strani izpolnite obrazec. Potrebovali boste vaš elektronski naslov, ime in priimek, telefonsko številko, davčno številko, datum rojstva, vašo debetno kartico Mastercard in številko transakcijskega računa. V drugem koraku boste potrdili vpisani elektronski naslov ter telefonsko številko. V zadnjem koraku boste naročilo avtenticirali s plačilno kartico ali mŽetonom, ki ga imate v mobilni banki. Po uspešni avtentikaciji je naročilo uspešno oddano. Najkasneje naslednji delovni dan boste na svoj e-poštni naslov prejeli aktivacijski ključ, s katerim boste lahko aktivirali aplikacijo Flik Pay.

V primeru, da boste Flik vklopili v poslovalnici, boste potrebovali osebni dokument, davčno številko in mobilno številko. Ob vklopu Flik servisa boste na vaš elektronski naslov prejeli aktivacijski ključ. Tega boste poleg davčne številke vnesli v aplikacijo Flik Pay. Po vnosu obeh podatkov boste vnesli še enkratno geslo, ki ga boste prejeli na vašo mobilno številko. Po določitvi vstopne številke PIN je vaša Flik Pay aplikacija pripravljena za uporabo.

D'paket

Spletna in mobilna banka za samo 0,50 EUR/mesec. Za enostaven pregled in upravljanje z vašimi financami, kjerkoli in kadarkoli.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.