Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
Jesen se rada baha v vseh svojih barvah, a nas hkrati opozarja, da k nam prihajajo hladnejši dnevi in mrzle noči. Z zimo ne pridejo le krajši in turobnejši dnevi, temveč tudi višji stroški vzdrževanja nepremičnine. Da ti ne bodo zrasli v nebo, moramo že v jeseni urediti vse (p)opravke okoli hiše.

Zima nam ne omogoča številnih aktivnosti na prostem. Zavetje toplega doma nam še kako ugaja. Udobno smo zleknjeni na kavč, s čajem ali toplo čokolado v eni roki in cimetovimi piškoti v drugi. Pravi zimski užitek. V kolikor najkasneje jeseni nismo bili dovolj pozorni na morebitne pomanjkljivosti, se idila hitro konča. Ne želimo, da se sprevrže v stresno situacijo, ko zunaj močno pritiska mraz, mojstri za popravila pa nimajo časa, da odpravijo naše težave. Zato smo pripravili nekaj nasvetov pri vzdrževanju ali (obnovi) vašega doma.

Nič ne kaplja in curlja?

Jeseni in pomladi je pregled strešne kritine obvezen. Jeseni preverimo, ali strešniki stojijo na svojem mestu. Ne želimo, da nam pozimi kaplja in curlja. Led in sneg sta iznajdljiva in hitro najdeta pot skozi kakšno razpoko. Naj omenimo, da so takrat popravila neugodna in tudi nevarna.

Tu je še okolica. Jesensko listje utegne zamašiti žlebove ali odtoke. In namesto, da bi vodo spravili stran od hiše, nam ta povzroča nepotrebne stroške. Postopek pospravljanja listja ponovimo pomladi, ko preverimo ali je zima pustila kakšne posledice.

Je čas za novo peč?

Ne glede na to, kakšno vrsto ogrevanja imamo, zdaj je pravi čas, da preverimo ali vse deluje kot mora. Zimsko perilo, kombinezon, rokavice in kapa so namenjene zunanjim zimskim radostim in ne notranjim v primeru odpovedi ogrevalnega sistema. Zato preverimo, ali vse deluje in po potrebi pokličimo serviserja. V kolikor ne, tehtno premislimo, kateri sistem bo najprimernejši za nas. Na voljo jih imamo kar nekaj. Od ogrevanja na olje, plin, les oziroma pelete, toplotne črpalke …

Kaj pa tako piha?

Po vsej verjetnosti smo vsi vsaj enkrat pogledali risanko Sneguljčica in sedem palčkov. Eden izmed teh prikupnih likov je bil palček Kihec, ki je stalno smrkal in kihal. Ker ne želimo biti celotno zimo prehlajeni, pregled oken ne bo odveč. Ali ta še vedno dovolj dobro tesnijo, da se nam prepih ne zareže v kosti? Okna, ki dobro tesnijo, prinašajo nižje stroške ogrevanja prostorov.

Smo še kaj spregledali?

Brez dvoma bi našli številne malenkosti, na katere moramo biti pozorni, da bo zima minila mirno. Od večjih in dražjih zadev je tu izolacija hiše. Strošek izdelave je višji, vendar pa je fasada zaradi funkcionalnosti še kako pomembna. Daje nam toplotno zaščito kot zaščito pred vlago. Lahko pa gremo še dlje in omenimo končno podobo, ko naše domovanje postane prava paša za oči mimoidočih sprehajalcev.

Našel sem napako. Kaj zdaj?

Potrebno je hitro odreagirati, saj gre čas hitro mimo in kar naenkrat bo zima. Potrebno je najti primeren produkt, izvajalca in način financiranja. Preverite ugodne potrošniške kredite z odplačilno dobo do 240 mesecev za kredite s spremenljivo obrestno mero, zavarovane z zastavo nepremičnine. S sredstvi kredita lahko poplačate različne obstoječe finančne obveznosti. V pomoč pri izbiri primernega kredita so vam tudi informativni izračuni.

Ugoden potrošniški kredit

Poplačajte obstoječe obveznosti in si uresničite še kakšno željo.

ZANIMA ME

LinkedIn
WhatsApp
Viber

Naročite se na naše nasvete

Hvala za izkazano zaupanje.
Svojo prijavo potrdite s klikom na povezavo, ki smo jo poslali na vpisan e-mail naslov.