Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja
LinkedIn
WhatsApp
Viber

Izračunajte kreditno sposobnost

Izračunana kreditna sposobnost je informativne narave, zato za banko ni zavezujoča.

Izračun je pripravljen na podlagi trenutno veljavnih določil Banke Slovenije o makrobonitetnih omejitvah kreditiranja prebivalstva, ki veljajo od 1. 7. 2022.

N Banka za kreditiranje uporablja tudi lastna interna pravila, zato se izračunana kreditna sposobnost lahko razlikuje od individualnega informativnega izračuna, ki vam ga bančni svetovalec pripravi na sestanku na podlagi upoštevanja več informacij.

Za pripravo vašega individualnega informativnega izračuna se naročite na sestanek.


Dodatna pojasnila:
Število vzdrževanih otrok je pomemben kriterij pri izračunu kreditne sposobnosti, saj znižuje kreditno sposobnost kreditojemalca. Izračunana kreditna sposobnost je v primeru, da v polje »Št. vzdrževanih otrok« vnesete število, višje od 0, pripravljena ob predpostavki, da otroke preživljata oba starša. V kolikor otroka preživlja zgolj eden od staršev, se rezultati izračunane kreditne sposobnosti lahko spremenijo, zato svetujemo, da se v tem primeru naročite na sestanek za pripravo vašega individualnega informativnega izračuna.
Število vzdrževanih odraslih oseb je pomemben kriterij pri izračunu kreditne sposobnosti, saj znižuje kreditno sposobnost kreditojemalca. Izračunana kreditna sposobnost je v primeru, da v polje »Št. vzdrževanih odraslih« vnesete število, višje od 0, pripravljena ob predpostavki, da gre za zunajzakonskega partnerja oziroma zakonca, prijavljenega pri zavodu za zaposlovanje v evidenci brezposelnih oseb oziroma v evidenci iskalcev zaposlitve. V kolikor preživljate drugega družinskega člana ali drugo osebo, ki jo morate preživljati po zakonu, se rezultati izračunane kreditne sposobnosti lahko spremenijo, zato svetujemo, da se v tem primeru naročite na sestanek za pripravo vašega individualnega informativnega izračuna.
Najvišja možna mesečna anuiteta novega kredita je znesek, ki ga glede na izračunano kreditno sposobnost lahko namenite za plačilo mesečne obveznosti novega kredita. Najvišja možna mesečna anuiteta novega kredita v primeru poplačila obstoječih obveznosti je znesek, ki ga glede na izračunano kreditno sposobnost lahko namenite za plačilo mesečne obveznosti novega kredita pod pogojem, da z novo najetim kreditom poplačate vse obstoječe mesečne obveznosti iz naslova obstoječih kreditnih in leasing poslov.
Najvišji znesek potrošniškega kredita** je izračunan glede na izračunano kreditno sposobnost in na primeru najugodnejše ponudbe za potrošniški kredit pri N Banki: maksimalna odplačilna doba (83 mesecev), komitent N Banke, gotovinski kredit, fiksna obrestna mera (5,50 %). V prikazanem znesku niso vključene interkalarne obresti, stroški odobritve in stroški zavarovanja kredita. Točen informativni izračun z vsemi postavkami preverite na povezavi. 
Najvišji znesek stanovanjskega kredita na 30 let je izračunan glede na izračunano kreditno sposobnost in na primeru najugodnejše ponudbe za stanovanjski kredit pri N Banki: maksimalna odplačilna doba (360 mesecev), komitent N Banke, spremenljiva obrestna mera (6 M EURIBOR + 2,30 %), kredit zavarovan z zastavo nepremičnine. V prikazanem znesku niso vključene interkalarne obresti in stroški odobritve kredita. Točen informativni izračun stanovanjskega kredita z vsemi postavkami preverite na povezavi. 
Maksimalna odplačilna doba kredita je odvisna od starosti kreditojemalca in od obdobja trajanja zaposlitve.
Banka lahko pri izračunu letnega dohodka potrošnika izključi dohodke, ki jih je potrošnik prejel v obdobju, ko je bila na območju Republike Slovenije razglašena epidemija nalezljive bolezni SARSCoV-2 (COVID-19), če so bili nižji od dohodkov pred razglasitvijo epidemije COVID-19. Izključitev je dopustno opraviti, ko banka razpolaga z vsaj enim podatkom o obračunanem in izplačanem dohodku, iz katerega izhaja, da je vpliv epidemije na dohodek potrošnika prenehal.

Pošljite povpraševanje

Izpolnite obrazec in odgovorili bomo na vaša vprašanja oziroma se z vami dogovorili za sestanek v poslovalnici:

Telefonu


Povezane vsebine

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

Preverite informativni izračun in pošljite povpraševanje že danes.

Za gradnjo, nakup ali prenovo nepremičnine. Odplačevanje do 30 let. Na voljo tudi s kombinirano obrestno mero.

Zanima me >

Ugoden potrošniški kredit

Ugoden potrošniški kredit

Izberite ugoden potrošniški kredit in poplačajte obstoječe, manj ugodne obveznosti, ali pa si uresničite kakšno željo, s katero že (pre)dolgo odlašate.

Preverite enostaven informativni izračun in pošljite povpraševanje za individualno ponudbo.

Zanima me >

Hitri kredit za komitente

Hitri kredit za komitente

Hitri gotovinski kredit do 15.000 EUR za nepredvidene stroške ali nujne nakupe. Odplačilna doba do 83 mesecev**, brez potrjevanja dokumentacije pri delodajalcu. Samo za komitente.

Zanima me >


Potrebujete več informacij?

Pošljite nam vprašanja prek obrazca. Kontaktirali vas bomo z vsemi informacijami oziroma se dogovorili za termin obiska v poslovalnici.

Obiščite katerokoli od naših poslovalnic. Z veseljem vam bomo pomagali in pripravili individualno ponudbo.

Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 22 65 vsak delovnik med 8:00 in 19:30.


**Najdaljša dovoljena ročnost za potrošniške kredite ne sme presegati 83 mesecev, razen izjemoma pod pogoji, ki so določeni kot dovoljena odstopanja skladno s sklepom BS, pri čemer njihova ročnost ne presega 119 mesecev.