Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja

V N Banki smo med prvimi v EU odprli svoje bančno okolje v skladu z direktivo PSD2

Direktiva o plačilnih storitvah 2 (Payment Service Directive 2 - v nadaljevanju PSD2) prinaša številne prednosti za uporabnike in uporabniki ste pri nas na prvem mestu, zato smo se zavzeli za čim prejšnjo uresničitev prednosti odprtega bančništva. Tako smo prva banka v Sloveniji, ki odpira svoje bančno okolje v skladu z direktivo PSD2.

Na podlagi te odprtosti vam bomo v bližnji prihodnosti omogočili, da izkoristite napredne rešitve plačevanja in bančništva naslednje generacije. Nekaj primerov: takojšnja plačila, P2P plačila, združljivost fintech aplikacij z vašimi računi, plačila z enim samim klikom na številnih prodajnih mestih v Sloveniji in po svetu, boljši nadzor nad osebnimi financami, ... Možnosti pa bo samo še več z vsakim novim članom PSD2 ekosistema.

Več o PSD2

PSD2 Token Open Banking aplikacija Sberbank Slovenija
O PSD2 Sberbank Slovenija

Kaj prinaša PSD2?

V zadnjih letih je prišlo do številnih sprememb na trgu plačilnih storitev. Ob tehnoloških novostih je prišlo tudi do izjemne rasti spletnih in mobilnih plačil ter novih načinov plačil. Zato je Evropska unija (EU) leta 2015 sprejela PSD2 za večjo zaščito uporabnikov, povečanje konkurenčnosti na trgu plačilnih storitev in spodbujanje inovacij. Leta 2016 je direktiva stopila v veljavo, z začetkom letošnjega leta pa so jo morale države članice EU vključiti v svojo zakonodajo. V Sloveniji je to urejeno z Zakonom o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPIaSSIED). 

Kaj prinaša PSD2Ste tretji ponudnik storitev?

Ste tretji ponudnik storitev (TPP) in želite dostop po PSD2? Izpolnite obrazec.

Več informacij o implementaciji API-jev najdete na povezavi: https://developer.token.io/token-request/

Click here for Third Party Provider (TPP) Enquiry Page.

You can find more information on API implementation on the following link: https://developer.token.io/token-request/

Prijavite se za TPP dostop


PSD2 Third Party Provider Sberbank Slovenija