Osebne finance Mikro podjetja in podjetniki Srednja in velika podjetja

Spletna in mobilna banka za samo 0,50 EUR/mesec ali brezplačno*

Za ceno spletne ali mobilne banke lahko uporabljate obe. Tako prejmete dve storitvi za ceno ene, za imetnike nekaterih računov pa sta aktivacija in/ali mesečna naročnina brezplačni. Preberite več na povezavi.


Za vse, ki še ne uporabljate Spletne N Banke

Vklop in aktivacija spletne banke brez obiska poslovalnice.


Prihranite čas in denar.

Naročite vklop spletne banke na daljavo v le nekaj klikih in se pridružite številnim zadovoljnim uporabnikom spletne banke.

Aktivacija spletne nbanke na daljavo.

Za naročilo vklopa na daljavo potrebujete:

 • sredstvo avtentikacije: bančno kartico z OTP čitalcem (debetna Mastercard ali Ide@l Mastercard) ali mŽeton v mobilni banki,
 • odprt transakcijski, eObrestni ali kartični račun pri N Banki,
 • davčno številko, 
 • elektronski naslov in mobilno številko, ki ju že uporabljate pri komunikaciji z banko,
 • le nekaj minut.

Vklopite spletno banko na daljavo

Če vklopa spletne banke na daljavo ne morete naročiti, lahko vklop opravite tudi v najbližji poslovalnici N Banke.

Vklop na daljavo je možen tudi za druge digitalne storitve, kot sta mobilna banka in Flik.


Načini dostopanja do spletne banke

Za dostopanje do spletne banke potrebujete le osebni računalnik ali drugo pametno napravo z dostopom do interneta, e-mail naslov in telefon za sprejemanje SMS sporočil. Če pa želite do spletne banke dostopati s čitalcem kartic (OTP) ali kvalificiranim digitalnim potrdilom, pa vam omogočamo tudi ta dva načina. Pri dostopanju niste omejeni na le enega izmed načinov, temveč jih lahko uporabljate več.

UPORABNIŠKO IME IN GESLO + SMS ŽETON

Za vstop vpišete vaše uporabniško ime in geslo ter enkratni žeton za prijavo, ki ga prejmete v SMS sporočilu.

ČITALEC KARTIC Z ENKRATNIM GESLOM (OTP ČITALEC)

Za vstop vpišete vašo številko kartice in naključno enkratno geslo, ki ga ustvari vaš čitalec kartic z enkratnim geslom. 

KVALIFICIRANO DIGITALNO POTRDILO NA VARNEM NOSILCU IN GESLO

Za vstop izberete kvalificirano digitalno potrdilo na varnem nosilcu in vpišete geslo, ki ste ga določili za prijavo. 

KVALIFICIRANO DIGITALNO POTRDILO IN GESLO + SMS ŽETON

Za vstop izberete nameščeno kvalificirano digitalno potrdilo in vpišete geslo, ki ste ga določili za prijavo ter enkratni žeton za prijavo, ki ga prejmete v SMS sporočilu.

Prijava - uporabniško ime in geslo.
Prijava z OTP.


Prijava s certifikatom.

Kako aktivirate spletno banko

Da vam lahko vklopimo spletno banko, potrebujemo 1) vaš veljaven e-mail naslov in 2) številko mobilnega telefona. Na e-mail naslov boste prejeli aktivacijsko povezavo z vašim uporabniškim imenom in z navodili za naslednje korake.

S klikom na aktivacijsko povezavo boste preusmerjeni na stran spletne banke, kjer boste vpisali vaše uporabniško ime in enkratno geslo, ki ste ga ob kliku na aktivacijsko povezavo prejeli v SMS sporočilu.

S tem boste prijavljeni v spletno banko, v naslednjem koraku določite še vaše stalno geslo za vstop v spletno banko in pripravljeni ste za uporabo spletne N Banke.


Nasveti za varno uporabo spletne banke

 • Redno spremljajte transakcije na svojih računih, vključenih v poslovanje prek e-banke.
 • Če za elektronsko poslovanje uporabljate pametne kartice ali USB ključke z nameščenim digitalnim potrdilom, ju ne puščajte v računalniku, ampak ju po zaključku dela izvlecite iz bralnika oz. računalnika ter se odjavite iz spletne banke.
 • Kvalificiranih digitalnih potrdil ne shranjujte na disk računalnika, ampak na t.i. pametno kartico ali pametni USB ključ.
 • Računalnik, na katerem uporabljate elektronsko banko, ugasnite, ko ga ne uporabljate (izven delovnega časa, v času dopusta…).
 • Nikoli nikomur ne pošiljajte občutljivih podatkov (gesla, digitalnega potrdila ipd.) prek elektronske pošte, z banko ali hranilnico komunicirajte prek sporočil v ebanki.
 • Še posebno previdnost svetujemo v primerih, ko bi neznana oseba od vas zahtevala, da ji omogočite oddaljen dostop do vašega računalnika.
 • Vsak sum zlorabe računalnika ali elektronske banke takoj prijavite policiji in banki oz. hranilnici.

Več o varni uporabi spletnega bančništva si lahko preberete na portalu Varni na internetu.Splošni pogoji poslovanja za uporabnike digitalnih bančnih poti PDF, 734 KB

Cenik storitev PDF, 575 KB

Opombe:
*Aktivacija in naročnina spletne in mobilne banke sta brezplačni za imetnike upokojenskih in študentskih računov, za imetnike računov Start, Smart, B@W, B@W MANAGER, ter za vse, ki imate le depozitni računeObrestni račun ali le Ide@l kartični račun. Redna cena pristopnine znaša po veljavni tarifi 3,00 EUR. Kliknite za več.